четверг, 21 февраля 2013 г.

Смаколики



Кисіль для оздоровлення
Цей надзвичайно корисний кисіль очистить ваш кишківник і значно поліпшить роботу травного тракту.
Для приготування цього очищувального напою потрібно взяти по жменьці вівсяних пластівців "Геркулес", чорносливу та сирого крупно натертого буряка. Усе це залити 2 л окропу і варити 15 хв. на маленькому вогні. Відвар, схожий на кисіль, процідити і випити (скільки зможете) за 2 години до сну. Гущу від киселю вранці потрібно з'їсти замість сніданку.


Таке корисне ківі
  • Водному плоді ківі містяться вітаміни РР, Е, В1 і В2, а ще — денна доза вітаміну С, який зміцнює імунну систему, підвищує опірність організму до інфекцій, зміцнює кровоносні судини. У ківі є значна кількість калію, магнію (відомо, що магній регулює клітинний обмін, а у поєднанні з вітаміном С — підтримує серцевий м'яз); фрукт містить дубильну кислоту та ферменти, які розчиняють білок. Деякі фахівці справедливо називають ківі "вітамінною бомбою". Ківі спалює шкідливі жири в організмі, що позбавляє судини від тромбів. Так, лікарі-дієтологи радять щодня вживати два-три плоди ківі. Таким чином, уже через місяць зменшується ризик утворення тромбів і знижується рівень шкідливих жирних кислот у крові. Але дітям до 12 років ліпше не зловживати цим фруктом, оскільки ківі може стати причиною харчової алергії.
Домашні молочні іриски
Згущене молоко — 150 г, масло вершкове — 50 г, борошно пшеничне — 1 ст. л., молоко сухе — 100 г, вода — 50 мл.
  • Розтопіть на середньому вогні у глибокій сковороді вершкове масло, підмішайте борошно й обсмажте до золотистого кольору. Потім додайте згущене молоко і ретельно перемішайте до однорідної маси. Варіть 10 хвилин, постійно помішуючи. Сухе молоко з'єднайте з водою. Додайте густу масу із сухого молока у сковороду. Не збавляючи вогонь, перемішайте до однорідної маси і варіть, постійно помішуючи. Ірискова маса буде гуснути, орієнтовний час варіння — півгодини.
  • Густу масу перекладіть у форму. Щоб потім легше було діставати готові іриски, застеліть перед тим форму папером для випікання або використовуйте силіконові форми. Розрівняйте поверхню маси ложкою і зробіть надрізи.
Незвичайний і смачний бутерброд
Тоненькі шматочки шинки або копчене м'ясо, 8 шматочків білого тостового хліба, 1 помідор, 4 яйця, сіль, чорний мелений перець.
  • Помідори нарізати часточками. У 4 шматочків хліба вибрати м'якуш. Цілі викласти на деко, на них шинку, зверху — обідки хліба без м'якушки. В отвори викласти помідори і залити яйцем. Посолити, поперчити. Запікати в духовці при температурі 180°С 20-25 хвилин. Оригінальний сніданок готовий.

Комментариев нет:

Отправить комментарий